Víte jak správně používat podzemní kontejnery na tříděný odpad? | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Víte jak správně používat podzemní kontejnery na tříděný odpad?

V Kolíně byla v srpnu dokončena výstavba podzemních kontejnerů na separovaný odpad. Od září jsou kontejnery v provozu. Jedná se o 7 lokalit ve městě: ulice Benešova, Bezručova, Žižkova, Želivského, Ant. Kaliny a prostranství na Obecním dvoře a Náměstí Republiky.
09.09.2015 13:40
Počet zhlédnutí: 4489
PDF E-mail Print

Vážení občané,

Od prvního týdne provozu jsou kontejnery hojně využívány, což nás těší. Chceme tímto apelovat na občany, kteří třídí odpad do podzemních nádob, aby dbali na vhazování odpadu do nádob postupně a vyvarovali se ukládání objemných pytlů s plasty anebo velkých kartonových obalů. Pokud se takovýto velký odpad najednou vměstná do vhozové šachty, zapříčiní zaseknutí odpadu ještě před jeho propadnutím do podzemní nádoby. Poté není možné dále vhazovat další odpad, protože dojde k okamžitému naplnění vhozové šachty a tříděný odpad se začíná hromadit vedle podzemních kontejnerů.

Žádáme občany, aby v případě plastů vhazovali odpad do nádob maximálně o velikost naplněné igelitové tašky, ne plný velký pytel, a zároveň u papíru žádáme o důsledné sešlapání a zmenšení kartonových obalů, které nesmí být do vhozových šachet tlačeny násilím.

Tímto vám děkujeme za pozitivní přístup k třídění odpadů. Vaše město Kolín.

MěÚ Kolín
Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

kotejnery podzemní kontejner kontejner