Školní psycholog na základních školách i nadále | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Školní psycholog na základních školách i nadále

Ve školním roce 2013/2014 probíhal na základních školách projekt „Chci zůstat ve škole“ financovaný z Evropského sociálního fondu ČR. Hlavní náplní projektu bylo vytvoření „Školních poradenských pracovišť“ na zapojených základních školách, ve kterých pracovali školní psychologové a speciální pedagogové. Projekt trval pouze jeden rok a skončil v červnu 2014.
27.01.2015 13:52
(Aktualizováno: 27.1.2015 13:52)
Počet zhlédnutí: 4337
PDF E-mail Print

 

Město Kolín jednoznačně podporuje myšlenku, která byla školami ověřena a oceňována a snažilo se najít cestu pro pokračování spolupráce.

„Protože se projekt osvědčil, hledalo vedení města možnosti, jak v projektu pokračovat. V rozpočtu města se podařilo vyčlenit finanční prostředky pro zabezpečení přítomnosti školního psychologa i pro školní rok 2014/2015. Hlavním cílem jejich činnosti je zlepšení atmosféry ve škole a zlepšení péče o všechny žáky, jak o děti bez zvláštních potřeb, tak o děti se speciálními vzdělávacími potřebami. Přítomnost školního psychologa se i přes počáteční obavy osvědčila jak u učitelů, tak u rodičů žáků,“ okomentoval spolupráci místostarosta města Michael Kašpar.

Jiřina Holubová, tisková mluvčí

MěÚ Kolín
Oddělení marketingu a cestovního ruchu