Věž Práchovna | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Věž Práchovna


Informace

Na skalním břehu řeky Labe se tyčí hranolová pozdně gotická kamenná věž zvaná Práchovna. Postavena byla v první polovině 15. století a původně byla doplněna dalším, do dnešní doby nezachovaným opevněním. V šestnáctém a sedmnáctém století sloužila také jako strážní věž, z níž bylo možno kontrolovat plavbu po Labi. Později zde bylo umístěno skladiště střelného prachu, z čehož byl odvozen dnešní název. V průběhu 19. století věž ztratila střechu a postupně chátrala. Po rekonstrukci v roce 2006 byla zpřístupněna veřejnosti jako rozhledna. V roce 2021 byl na věž instalován dalekohled a vyhlídka tak nabízí jedinečný pohled na Labe, chrám sv. Bartoloměje a centrum města.

 

PŘÍSTUP NA ČERNOU VĚŽ PRÁCHOVNA
Vyhlídková věž Práchovna z 15. století, která sloužila jako předsunuté opevnění kolínského hradu, je běžně přístupná v letním období a při vybraných akcích a událostech (např. Kmochův Kolín). Skupiny nad 10 osob mají možnost domluvit si návštěvu věže i v jinou dobu v Městském informačním centru Kolín.

Vstupné činí 20 Kč.

Věž můžete navštívit v období 11. 6. - 18. 9. 2022 každou sobotu v době 10–17 hodin a v neděli 10–16 hodin. Zavřeno bude pouze v případě velmi špatného počasí.

 


Kontakty

WWW: www.infocentrum-kolin.cz
Email: mic@mukolin.cz
Telefon: +420 321 712 021
Město: Kolín 1
Kancelář: Na Hradbách 157
Kancelář: MĚSTSKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM Kolín


Akce

Fotky

Přílohy

RSS