OLIVER/DAWSON SAXON | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

OLIVER/DAWSON SAXON


Termín: 29.09.2012 20:00 - 30.09.2012 00:00
Místo: MSD Kolín - hlavní sál

Totální bomba potvrzená na poslední chvíli!  První opravdová mezinárodní legenda v Městském společenském domě!  Oliver/Dawson Saxon je anglická heavy metalová skupina, která vznikla v roce 1995 na popud dvou zakládajících členů metalové legendy Saxon - Grahama Olivera a Steve Dawsona.

Tito autoři  největších hitů Saxon se po dlouhodobých neshodách s bývalým zpěvákem skupiny Peterem "Biffem" Biffordem nerozešli právě v dobrém a zprvu se vrátili ke svému původnímu názvu SON OF A BITCH, aby se v roce 2000 uchýlili k názvu OLIVER/DAWSON SAXON. Původní sestavu tvořili kromě Dawsona a Olivera i bubeník Saxon Pete Gill a zpěvák Thunderhead  Ted Bullet. Ačkoli měli stejná práva na používání původního názvu, bývalý zpěvák je předběhl a zaregistroval si ochranou známku na své jméno a odpadlíci byli donuceni k "přídavku"  v podobě svých jmen.

Graham Oliver a Steve Dawson hráli na všech albech Saxon, od debutového stejnojmenného alba až po Rock The Nations z roku 1986 (v případě Dawsona). Grahama Olivera je možno ještě slyšet na klasickém albu Dogs Of War a on sám je autorem takových hitů jako Power & The Glory, Never Surrender, Wheels Of Steel nebo třeba Dallas 1pm. Říká se také, že jeho riff ze skladby Princess Of The Night inspiroval chlapce z Metallicy k napsání jejich hitu Seek & Destroy. Každopádně jsou tito pánové největšími představiteli nové vlny britského heavy metalu po boku Iron Maiden anebo Judas Priest.

Zatím jejich nejnovějším počinem je album Motorbiker z letošního roku, na kterém se kromě obou zmiňovaných muzikantů účastnili ještě Nigel Durham (ex-Saxon), Haydn Conway a zpěvák John Wardi Ward , bývalý člen Shy a Slash´s Snakepit. Kromě hlavních hvězd večera zahrají ještě nymburská kapela Roxor a skupina Black Bull se zpěvačkou Lucií Roubíčkovu (ex  Krleš).


Zadal: Městský společenský dům v Kolíně