Kolínské kulturní léto - CHARIFEST - LÁŽO PLÁŽO / KRISTÍNA DLOUHÁ / MALINA BROTHERS | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Kolínské kulturní léto - CHARIFEST - LÁŽO PLÁŽO / KRISTÍNA DLOUHÁ / MALINA BROTHERS


Termín: 07.08.2022 17:00 - 07.08.2022 21:00
Místo: Kmochův ostrov

Zveme vás na další koncert letošního Kolínského kulturního léta, tentokrát na tradiční CHARIFEST, který se uskuteční v neděli 07.08.2022 od 17 h na Kmochově ostrově. Přijďte si poslechnout tyto kapely:

  1. LÁŽO PLÁŽO
  2. KRISTÍNA DLOUHÁ
  3. MALINA BROTHERS

LÁŽO PLÁŽO

Jedná se o folkovou kapelu z Lysé nad Labem, která vznikla v roce 2005. Už v roce 2006 natočila první „Dlouhohrající demo“ s názvem „Co z toho bude?....“ čítající 10 písní.Rok 2010 přinesl některá pěkná umístění kapely - například druhé místo v interpretační Portě (Polabské oblastní kolo, do kterého kapela postoupila z oblastního kola v Kolíně), bohnické semifinále Zahrady, ale i hraní na festivalech - Ve stínu vodárenské věže (Nymburk), Mýtina (Sokoleč), Folk ve Lhotě (Kostelní Lhota), Zámecké folkování (Lysá nad Labem), Folková tChýně (Chýně), Folkové Chvojení, Jizerská nota, Křižanovský vaťák (Křižanov), Folková Růže či Prázdniny v Telči. V listopadu roku 2011 kapela natočila "první oficiální" nosič čítající třináct skladeb s názvem "Takhle z hlavy".  Zatím poslední CD vzniklo v roce 2018 a jmenuje se Pohlednice. V současné době hraje v sestavě Tomáš Březina, Tomáš Vydra, Bára Bártová, Klára Melčáková a Petr Křišťál.

Folková skupina LážoPlážo (lazoplazo.net)

KRISTÍNA DLOUHÁ

Je zpěvačka a písničkářka z Protivína, která poslední dva roky hraje především v bluegrassové kapele SEM TAM. S ní zpívá od roku 2016 a v současnosti ji můžete vidět také v roli basistky. Hudbě se věnuje od svých 4 let, kdy se začala učit na housle a postupně přešla i na další nástroje. Zhruba ve 12 letech se začala pokoušet o první autorské počiny. Zúčastnila se mnoha soutěží. Kromě dvojnásobného vítězství v republikovém finále Dětské Porty také získala Internetovou Portu. V roce 2014 obsadila v soutěž Country Rádia „Talent“ 3. místo. V roce 2020 s písní „Poslední song“ zvítězila v soutěži ePORTA a postoupila do československé  autorské soutěže Junior Song v Ústí nad Labem.

Kristína Dlouhá

MALINA BROTHERS

Bratři Malinové, tedy banjista Luboš (Druhá tráva), kytarista Pavel a houslista Josef se společně sešli na pódiu v unikátním projektu nazvaném Malina Brothers, ke kterému přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku. Mají za sebou řadu koncertů v USA i na domácích pódiích a spolupráci s hudebními veličinami jako Pavel Bobek, Robert Křesťan, Spirituál Kvintet aj. Vydali čtyři řadová CD a jubilejní DVD s hosty Charliem McCoyem a Kateřinou García. Hudebníci udržují živý odkaz východočeské trampské a bluegrassové hudby, na které vyrůstali. Posluchači se mohou těšit na známé písně jako Stín staré řeky, A život běží dál nebo Rychlejší koně, kterým skupina vtiskla svou virtuózní interpretací nezaměnitelný zvuk. Aktuální album Baroquegrass citlivě propojuje barokní hudbu s bluegrassem a můžete na něm slyšet například duet Roberta Křesťana s Františkem Černým (Čechomor).

Malina Brothers


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

Udalost-FB_KKL-2022_3
Plakat_KKL_2022