Výstava studentských projektů v CEROP Kolín - vernisáž 29.4.2022 | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Výstava studentských projektů v CEROP Kolín - vernisáž 29.4.2022


Termín: 29.04.2022 16:00 - 20.05.2022 12:30
Místo: CEROP Kolín, Podnikatelský inkubátor Kolínský zámek

V pátek 29. dubna v 16.00 hodin se uskuteční ve výstavním sále CEROP v Kolíně vernisáž výstavy studentských projektů: studenti ateliéru Plicka – Škrna z Fakulty architektury ČVUT v Praze se celý zimní semestr zabývali kolínskými tématy a na výstavě představí výsledky své práce. Ve spolupráci s městským architektem Davidem Mateáskem vybrali vedoucí ateliéru jako zadání pro studenty pět městských pozemků, které jsou dnes nevyužité a představují velkou šanci z hlediska budoucí podoby Kolína.

Na výstavě bude možné vidět projekty na náměstí Svobody na Zálabí, do Školské ulice, na náměstí Republiky, do ulic Pražská a Jaselská při vjezdu do města a do ulice Dvořákovy. Studenti se zabývali projekty bytových domů, polyfunkčních městských domů nebo domovů seniorů. Určitě bude zajímavé prohlédnout si také i docela zásadní možnost úpravy celého náměstí Republiky. Zvláštním projektem, který bude také na výstavě možné vidět, je komplexní návrh, jak proměnit ulice Pražskou, Jaselskou a Dukelských hrdinů v živé a příjemné městské třídy včetně proměny zástavby v jejich okolí. Tento projekt byl pro svůj velký přesah rovněž prezentován na březnovém Zastupitelstvu města Kolína.

Na vernisáži budou všechny projekty představeny a účastnící vernisáže pak budou mít možnost o jednotlivých projektech diskutovat s jejich autory. Využijte tedy příležitost potkat se spolu se studenty a zahledět se do možná nepříliš daleké budoucnosti významných a cenných kolínských lokalit – vystavené studentské projekty budou určitě dobrým podkladem pro diskuzi o budoucí podobě našeho města.

Výstava bude pro veřejnost otevřená od 29. dubna do 20. května 2022 každý všední den v pondělí až čtvrtek 7:00 – 11:30 a 12:30 – 15:00 a v pátek 7:00 – 12:30 hodin.


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

Plakat_Vystava-studentskych-praci-CEROP

Přílohy

Plakat_Vystava-studentskych-praci-CEROP_A3 (185,6 kB)