Kolínské kulturní léto - Bratři Ebenové + Robert Křesťan a Druhá Tráva | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Kolínské kulturní léto - Bratři Ebenové + Robert Křesťan a Druhá Tráva


Termín: 14.07.2019 17:00 - 14.07.2019 20:00
Místo: Karlovo náměstí Kolín

Dvojkoncert skupin Robert Křesťan a Druhá tráva a Bratři Ebenové 

Bratři Ebenové, synové skladatele Petra Ebena a synovci Ilji Hurníka, vlastně do žádného hudebního proudu nepatří. Spojení Markovy kytary, Kryštofova klavíru či flétny, Davidova klarinetu a sopránsaxofonu vytváří ojedinělý ebenovský sound, obohacený dalšími nástroji. Již koncem
sedmdesátých let, kdy Ebeni vstupovali na scénu, se v jejich hudbě proplétaly vlivy klasiky, folku, rocku či jazzu a prvky vytříbeného hudebního humoru. 

Robert Křesťan a Druhá tráva je řazena mezi špičku na folk & country scéně nejen doma, ale i v zahraničí. Autorská a interpretační výjimečnost Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost členů skupiny, která jako jedna z mála českých kapel pravidelně každý rok absolvuje turné po USA. Koncert je rozdělený na 2 poloviny, kdy každá patří jedné z kapel, která do svého bloku  zve muzikanty z druhé kapely. Vznikají tak jedinečné chvíle muzikantského dialogu a dochází dokonce i na výměnnou intepretaci písní a společné finále večera. Nezapomenutelné momenty.

www.druhatrava.cz 
www.bratriebenove.cz 

Předkapela: Jimmy Bozeman & the Lazy Pigs 

Písničkář Jimmy Bozeman je příkladem generace nezávislých amerických hudebníků 70.let. Hlavní síla jeho příběhů tkví v osobním prožitku a poznání. Na cestě za hudbou procestoval spoustu míst z Louisiany do Texasu a přes Mexiko až do Prahy, kde se nakonec usadil. Hvězdnou sestavu jeho doprovodné kapely tvoří muzikanti s letitou hudební praxí, houslista Pepa Malina (Malina Brothers), kytarista Jakub Racek (Plavci), kontrabasistka Svatka Hlávková (ex. Pavel Bobek) a bubeník Tomáš Vokurka (Ivonne Sanchez aj.). Jimmy Bozeman natočil již sedm alb. Nejnovější nese název Old, New and in Between a můžete na něm slyšet jeho autentický folk-hillbilly, honky tonk a country-blues.

NEPŘEHLÉDNĚTE!
Uzavírka Karlova náměstí

Dne 14.07.2019 z důvodů konání koncertu dojde od 16:00–21:00 hod. k úplné uzavírce Karlova náměstí. Pozor také na zákaz zastavení od 12:00–21:00 hod. (mimo pořadatele a rezidenty) na parkovacích místech v blízkosti pódia.  


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

fb ebenove
Plakat_kulturni-leto_A3