Domov v divočině | Beseda s novinářem Alešem Palánem | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Domov v divočině | Beseda s novinářem Alešem Palánem


Termín: 30.10.2018 18:00 - 30.10.2018 21:00
Místo: Skautský institut v Kolíně, Kouřimská 105 (vstup z Brandlovy ul. od katedrály)

Máte někdy plné zuby hektického života v civilizaci? Chtěli byste se někam uklidit? A vydrželi byste to o i déle než pár dní? I v Čechách žijí dnes lidé, kteří se dobrovolně rozhodli vzdát pohodlí, které nabízí moderní svět, výměnou za klid a samotu. Na Šumavě žije několik mužů i žen, téměř jako poustevníci. Aleš Palán a Jan Šibík se za nimi vypravili. A právě s Alešem Palánem, spoluautorem knihy Raději zešílet v divočině (92% hodnocení na Databázi knih) si budeme povídat. Možná bude mít i nějaké výtisky s sebou.

"Moje prvotní představa, že novodobí poustevníci, za kterými jsem se vypravil, si jsou jaksi archetypálně podobní, vzala rychle za své. Jsou rozdílní, tak jako jsou rozdílní lidé žijící v jednom paneláku. Jen je ta rozdílnost lidí z lesa při pohledu z panelové-ho domu někdy těžko vidět. Platí to ovšem i opačně.
Novodobí samotáři mají rozdílné důvody, proč na samoty ode-šli. Někteří nemohli ve společnosti obstát, ale jiní v ní byli naopak velmi úspěšní. Část z nich nalezla v lesích klid, další si své démony vzali s sebou."

(vstupné doborovolné, lehké občerstvení k dispozici)


Zadal: Skautský institut