Nové kurzy Virtuální Univerzity třetího věku VU3V v Kolíně | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Nové kurzy Virtuální Univerzity třetího věku VU3V v Kolíně


Termín: 08.02.2018 08:30 - 19.04.2018 12:00
Místo: CEROP Kolín

Po úspěšně uzavřeném zimním semestru, kterým byla v Kolíně zahájena spolupráce Městské knihovny Kolín a Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze na vzdělávání seniorů, přichází na řadu semestr letní, který odstartuje v únoru 2018.

Přípravy právě vrcholí a pro zájemce se chystají další dva zajímavé kurzy, kterými jsou České dějiny a jejich souvislosti a Cestování - co jste možná nevěděli. Za každý z kurzů je vybírán poplatek 390 Kč, jeden posluchač může navštěvovat oba kurzy zároveň.

Výuka bude probíhat v Podnikatelském inkubátoru CEROP Kolín v areálu kolínského zámku formou přednášek a společných testů, každý posluchač poté jednotlivé testy vypracuje samostatně v pohodlí domova, kde bude mít veškeré materiály a lekce plně k dispozici po celý semestr.

Po úspěšném absolutoriu jednoho semestru jsou studenti pozváni do ČZU v Praze na ceremonii předání pamětních listů, absolventi 6 celých jednotlivých kurzů následně získají nárok na slavnostní promoci v aule ČZU v Praze, při níž obdrží osvědčení o absolvování Univerzity třetího věku.

Ke studiu se mohou přihlásit občané České republiky, kteří dosáhli věku, ve kterém mají nárok na pobírání starobní penze nebo invalidní důchodci. Podmínkou je přístup k počítači s připojením k internetu a základní znalost jeho ovládání pro přístup k domácí výuce a plnění testů.

Že je vše uživatelsky jednoduché a maximálně dostupné potvrzují nedávno ukončené kurzy zimního semestru, které absolvovaly více než dvě desítky posluchačů, z nichž většina bude v dalším studiu pokračovat.

Přednášek v jednom kurzu je celkem 6, proběhnou vždy v sudý čtvrtek a připraveny jsou termíny 8. února, 22. února, 8. března, 22. března, 5. dubna a 19. dubna - kurz České dějiny a jejich souvislosti začne vždy v 8:30, Cestování - co jste možná nevěděli pak v 10:30. Celá lekce tedy nepotrvá déle než 2 hodiny.

Výukou posluchače opět provede Tomáš Koleszár z Městské knihovny Kolín, který je oficiálním tutorem kolínského konzultačního střediska VU3V, u kterého se zájemci o studium mohou hlásit na mailové adrese koleszar@knihovnakolin.cz již nyní.

Formuláře pro nové i pokračující posluchače jsou připraveny i v Oddělení pro dospělé Městské knihovny Kolín, přihlášku si zájemci rovněž mohou stáhnout, vytisknout a vyplnit v pohodlí domova, poté ji zcela vyplněnou a podepsanou stačí odevzdat v knihovně. Formulář je k dispozici na adrese http://www.knihovnakolin.cz/doc/VU3V_LS_2018.pdf.

Celý projekt lze navštívit na webových stránkách https://e-senior.czu.cz, stránka o kolínském konzultačním středisku VU3V je k nalezení na adrese https://e-senior.czu.cz/mod/page/view.php?id=10546.


Zadal: Městská knihovna Kolín

Obrázky

MěK Kolín - VU3V #P1580980 WEB