Autorské čtení a autogramiáda se spisovateli v prodejně Kosmas Kolín | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Autorské čtení a autogramiáda se spisovateli v prodejně Kosmas Kolín


Termín: 23.04.2015 15:30 - 23.04.2015 17:00
Místo: Kolínské knihkupectví Kosmas, Pražská 947

Autorské čtení spojené s autogramiádou s českými prozaiky, Emilem Haklem (vlastním jménem – Jan Beneš)  a Václavem Kahudou (vlastním jménem – Petr Kratochvíl). Společenská akce, zaměřená na českou produkci s podporou Svazu českých knihkupců a nakladatelů, má za cíl přiblížit čtenářům nejen samotná díla, ale také je seznámit s autory.

Emil Hakl je nositelem dvou cen „Magnesia litera“ v kategorii původní česká próza a oceněním  „Cena Josefa Škvoreckého“. Autor žijící v Praze, vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka, obor tvorba textu a ještě dva ročníky dramatického oboru tamtéž.  V současné době pracuje jako novinář týdeníku „Instinkt“. Prošel mnoha povoláními, kdy svoji životní zkušenost, ale i schopnost empatie dokázal ztvárnit ve svých literárních dílech, zvláště v novelách a povídkách. Svůj cit vyjádřil ve sbírkách básní.  Od roku 2001 jeho tvorba vychází zejména v nakladatelství ARGO. Mezi jeho poslední tvorbu patří oceněná kniha „Skutečná událost a povídky Hovězí kostky z roku 2014“.

Václav Kahuda má za sebou rovněž mnoho životních zkušeností. Ve druhé polovině 80. let 20. století se přes Fanánka Hagena, který byl jeho spolužákem na základní škole, dostal do společnosti hudební skupiny Tři sestry, kde se zpočátku Kahuda také angažoval. Publikoval v několika literárních časopisech a v literární revue „Moderní analfabet“. Jeho umělecký styl je naprosto svébytný, ve smyslu jedinečnosti.  Nyní spolupracuje a vydává v časopisu „Tvar“. Je autorem několika novel, souborů povídek a románů. Pilotním nakladatelem V. Kahudy jsou nakladatelství  Petrov, Host a Druhé město. Nejnovějším dílem autora „Vítr, tma, přítomnost“, kdy název naprosto přesně vykresluje  cítění a myšlení autora, resp. nejen jeho, ale celých generací. Kniha z roku 2014 je nominována na cenu roku, za původní českou prózu.