Česká bašta 2014 | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Česká bašta 2014


Termín: 13.09.2014 09:00 - 13.09.2014 22:00
Místo: Karlovo náměstí

Již podruhé bude 13. září kolínské Karlovo náměstí svědkem Setkání klobás, jitrnic, tlačenky, sekané, uzeného a dobrého českého piva s obyvateli České republiky - Česká bašta. Tentokrát s podtextem České potraviny do českých bříšek.

Představí se na něm přes čtyři desítky výrobců (včetnězálebských bratrů Kasardů) různých masíček a lahodných pivních moků z Čech i Moravy. O přízeň chuťových buněk budou bojovat dále například zálabský štrůdl, limonády Koli, sýry, cukrářské výrobky, ryby, vínko, ba dokonce zelí ze Starého Kolína.

Kulturním programem s řadou soutěží a křtů nových výrobků nás povede zkušený moderátor a redaktor Českého rozhlasu Václav Žmolík. Český rozhlas pozve své posluchače do Kolína a navíc bude z České bašty vysílat hodinový program do celé republiky. 

Startuje se v 10 hodin. Poledne bude patřit slavnostnímu zahájení spolu s představiteli města, hosty a patrony. A v podvečer to bude již víc o tanci než o jídle. To budou na jídelníčku písničky se skupinou ABBAcz a na pódiu vystoupí i sám Freddie Mercury. A konec, alespoň zvukově, je plánován na 22 hodinu.

Záštitu nad druhým ročníkem České bašty převzal starosta města Kolína Vít Rakušan, arcibiskup Dominik Duka a předseda senátu Milan Štěch.

fotogalerie z minulého ročníku: www.ceskabasta.rajce.net

 


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

ceska basta_logo
ceska basta_plakat