WORLDFILM Kolín 2014 | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

WORLDFILM Kolín 2014


Termín: 30.04.2014 10:00 - 30.04.2014 22:00
Místo: Kino 99, Městská knihovna v Kolíně

Cestovatelský festival WorldFilm pořádá filmová společnost Petra Horkého PiranhaFilm už třináctý rok. Náplní WorldFilmu jsou cestopisné besedy, projekce a výstavy. V současnosti festival probíhá ve čtrnácti městech ČR. V Kolíně se za finanční podpory města koná letos již po páté.

Program festivalu:

Fotografující přírodovědec  - Petr Jan Juračka

Kino 99 v Kolíně, 30.4.2014 dopoledne pro školy

Přírodu fotografuje na profesionální úrovni, po každé jinou technikou. V rámci besedy Petr Jan Juračka ukáže, jak se fotí pod světelnými i elektronovými mikroskopy, jak se fotografuje pod vodou nebo na vrcholcích hor. Vezme s sebou rovněž rádiem řízený vrtulník, kterým fotografuje krajinu z ptačí perspektivy. Nezapomene ani na četné zážitky z cest, zejména v Karibiku, Rusku, Grónsku či Mongolsku.

 

Na kole kolem světa  - Lucie a Michal Jonovi

Městská knihovna v Kolíně, 30.4.2014 od 17 hodin

Přesně za tři roky našlapali Lucie a Michal Jonovi celkem 68175 km, projeli 34 zemí a navštívili všechny kontinenty.  Cestovali non-stop, sami, bez doprovodných vozidel, bez doprovodného týmu. Vše potřebné si vezli v brašnách na horských kolech. Přijďte si poslechnout, jak se přejíždí veliké Rusko, jak se překonává poušť Gobi, jak to bylo se zatčením v Číně, jak se ujíždí před požárem buše, jak se lámou žebra v Andách, jak se ukazuje kolo tučňákům, jak se potkává kanadský medvěd či jak se čelí žhavému africkému létu.

 

Lucky cesta kolem světa – show Lucie Radové

Kino 99 v Kolíně, 30.4.2014 od 19.30 hodin

Jak ujet balijským policistům, proč je dobré nezahrávat si s tuk - tuk mafií a jak se dostat do VIP salónku na letišti,………  Tipy a triky nejen pro ty, co chtějí objet svět! 

Přesně před dvěma lety se Lucie Radová sama vydala na cestu kolem světa. Za čtyři měsíce pak procestovala na osm států - Chile (a Rapa Nui), Argentinu, Japonsko, Vietnam, Kambodžu, Indonésii, Singapur a Madagaskar.

 

 

 


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

worldfilm 2014