Vánoční koncert CONTINUO | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Vánoční koncert CONTINUO


Termín: 21.12.2013 17:00 - 21.12.2013 19:00
Místo: kostel Českobratrské církve evangelické v Kolíně (v ulici Politických vězňů)

Kolínský pěvecký sbor Continuo zve všechny hudební nadšence na svůj poslední koncert roku 2013, který se bude konat v předvánočním čase v evangelickém kostele v Kolíně.

Sobotní podvečer si ochutíme novinkou v repertoáru našeho sboru. Oním kořením bude mše Son of God britského autora Jamese Whitbourna pro smíšený sbor s doprovodem varhan a sólo pro soprán saxofon. Toto dílo z roku 2000 bude na kolínsku uvedeno poprvé, čímž se nám daří opět naplnit náš cíl, prezentovat nová, pro kolínsko netradiční díla.

Po loňském úspěšném uvedení Viivaldiho Magnificat jsme si dovolili tento kus opět zopakovat na vánočním koncertu. Magnificat je dílo natolik rozmanité a zároveň posluchačsky velmi líbivé, že by, dle našeho názoru, byla škoda ho v Kolíně uvést jen jednou. Doprovázet nás bude smyčcový kvartet, který bude sestaven speciálně pro příležitost našeho vánočního koncertu. I v tomto případě zazní i doprovod varhan kolínského evangelického kostela.

Na závěr koncertu nezapomeneme na tradiční české koledy a budeme rádi, když diváci posílí naše řady alespoň na Narodil se Kristus Pán.


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu