Každý svého zdraví strůjcem | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Každý svého zdraví strůjcem


Termín: 17.09.2013 00:00 - 18.09.2013 00:00
Místo: Karlovo náměstí

KAŽDÝ SVÉHO ZDRAVÍ STRŮJCEM

… je název úspěšné putovní výstavy, se kterou se Liga proti rakovině Praha už šestým rokem vydává na pouť po českých a moravských městech.  Hlavním cílem akce je oddémonizovat závažné, deprimující téma rakoviny.
Liga proti rakovině Praha představuje téma rakoviny a její prevence z přívětivější tváře, proto uvidíte i vtipy Vladimíra Jiránka, Jiřího Slívy, Miroslava Bartáka, vynikající fotografie Františka Dostála, jehož objektiv zachycuje obyčejné lidi v běžných situacích všednodenního života.
Součástí expozice jsou panely určené i nejmenším dětem, které si v bohatě ilustrované části najdou informace o zdravém životním stylu, i když ještě neumějí číst. Pro dětské návštěvníky a žáky škol jsou kromě dětské části expozice připraveny zábavné „hrátky“, kde si vyzkoušejí své fyzické i smyslové dovednosti pod heslem „Zkus, jak jsi na tom“.  Nejmladší generace si odnese z výstavy nejen poznání a zážitky, připraveny jsou i odměny za správné vyplnění testů.
Dospělým návštěvníkům akce Liga proti rakovině Praha ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem nabízí také improvizovanou „vyšetřovnu“. Každý zájemce si může nechat změřit některé základní zdravotní ukazatele, např. stanovení celkové výše hladiny cholesterolu, měření krevního tlaku, výše BMI, procenta skrytého tuku v těle, lékaři a zdravotníci budou k dispozici k návštěvníkům v oblasti zdravého životního stylu, nekuřáctví i obezity.  V rámci boje proti jednomu z nejagresivnějších typů rakoviny, melanomu, přizvala LPR  ke spolupráci také specialisty – dermatology.  Na místě bude přítomen odborný lékař, se kterým můžete konzultovat mateřská znaménka, pihy, změny na kůži.
V letošním roce, kdy se Liga proti rakovině Praha ve svém osvětovém programu zaměřuje na prevenci před rakovinou tlustého střeva a konečníku, přizvala ke spolupráci občanské sdružení Onkomaják, proto součástí putovní výstavy bude i obří maketa tlustého střeva, kterou si návštěvníci mohou projít.

V Kolíně se tato akce koná za finanční podpory města a pod záštitou Víta Rakušana, starosty města Kolína.

VSTUP NA VÝSTAVU I VŠECHNA VYŠETŘENÍ JSOU ZDARMA!

17. září od 10 do 18 hodin
18. září od 9 do 17 hodin


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Přílohy

Kolín_PLAKÁT_A4 (10) (387,1 kB)