9. ročník historických slavností v Kolíně | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

9. ročník historických slavností v Kolíně


Termín: 14.08.2021 10:00 - 14.08.2021 18:00
Místo: Kmochův ostrov

Letos již 9. ročník historických slavností v Kolíně proběhne dne 14. srpna od 10 do 18 hod, v areálu Kmochova ostrova na labi.

Celá akce je věnována době středověku. Vyzdvihneme zde zvláště českého krále a římského císaře Karla IV., který bude přítomen po celý čas slavností.

Nemůžou samozřejmě chybět šermíři a jejich rytířské turnaje, krásné dvorní dámy se svými dobovými tanci, kejklíři, hudebníci a jejich středověká hudba a spousta dalšího programu na hlavní scéně. Vedlejší, táborová, scéna v půvabném prostředí ostrova nabídne mimo jiné rytířské ležení, výstavu středověkých zbraní, výuku tanců, naučné panely o životě šlechty, středověké hygieně, výzbroji vojáků 13.-14. stol. a další zajímavosti. Na návštěvníky čeká ve stínu stromů i výstavka k historii naší měny, katovna s ukázkami práva útrpného, ukázky žonglérského umění nebo přehlídka dravců atd.

Pro malé i velké návštěvníky je připravena i netradiční zajímavost, a to výstava věrných replik korunovačních klenotů českých králů.

Akci pro příznivce historie opět připravila skupina historického šermu Páni z Kolína, která si letos touto akcí připomíná 30 let od svého založení.

Pokud  Vás tato nabídka zlákala k výletu nebo pokud byste měli čím obohatit program na hlavní scéně, prosím nabídněte, jste srdečně zváni .

Na Vaši návštěvu se těší SHŠ Páni z Kolína, www.panizkolina.cz

 


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

plakat2021_webz-724x1024

Přílohy

pozvanka_ostrov2021_A3 (2,3 MB)