8. Mezinárodní festival běhu 2019 opět v Kolíně | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

8. Mezinárodní festival běhu 2019 opět v Kolíně


Termín: 08.06.2019 10:00 - 08.06.2019 12:00
Místo: Kolín

Potkáme se u Kolína poosmé!

V sobotu 8. června proběhne v Kolíně již 8. mezinárodní festival běhu - MFB. Běžecké závody na tratích 15 km a 7 km pro ženy a muže doplní Modrá VOLNO Dlouhá míle, trať v délce 1,8km pro každého.  Pohybem na 8. MFB pomůžeme dobré věci, pomůžeme dětem úplňku, dětem s poruchou autistického spektra a jejich rodinám!

Amfiteátr na Kmochově ostrově poskytne příjemné přírodní zázemí ve stínu stromů uprostřed Disc golf parku. Start závodů je v 10:00 h od chrámu sv. Bartoloměje. Tratě dále vedou přes Karlovo náměstí, na Kmochův ostrov, do lesoparku Borky a do Veltrub. Cílová rovinka všech tratí je na Kmochově ostrově a cílovou pásku borci protnou v bráně amfiteátru. Modrá VOLNO Dlouhá míle, závod v délce 1,8km se koná pod patronací Střediska respitní péče VOLNO, z.ú. v Kolíně, které podporuje rodiny pečující o děti a mladé dospělé s autismem. Výtěžek ze startovného Dlouhé míle bude určen pro statečné rodiny a jejich děti úplňku. Středisko VOLNO již vyrábí originální pamětní medaile z keramiky. Letošní novinkou je, že bude vyhlášeno podium také pro šampiony na trati Dlouhé míle, 1,8km.

Naváže Martin Kučera na svůj vítězný hattrick? Sesadí některá z dam z trůnu královnu předchozích ročníků, Terezu Zuzánkovou? Kam posunou své běžecké výkony sestry Herelovy, nejmladší účastnice posledních ročníků MFB?To jsou otázky, na které nyní neznáme odpovědi! Ale již nyní víme, že každý závodník svou registrací pomůže dobré věci a vedle společného zážitku na krásných tratích bude jeho startovní číslo zařazeno do tradiční pestré tomboly.

Běh je sportem pro každého a v každém věku, to nám ukáže tradiční pódiové setkání generací s prémií pro nejstaršího a nejmladšího účastníka MFB.

Kolínský festival běhu se tradičně koná současně s již 56. mezinárodním hudebním festivalem Kmochův Kolín. Všichni návštěvníci a závodníci tedy mohou nejen relaxovat v přírodním prostoru Kmochova ostrova, ale také se těšit na pestrý kolínský festivalový víkend.

 

Více informací na www.kolinska14.cz

Kontakt pro média: Ing. Leoš Bešťák / leos.bestak@gmail.com  / 731 601 508

VOLNO info: Středisko respitní péče VOLNO, Rimavské Soboty 923, 280 02 Kolín 2, www.volno-os.cz


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

leták-MFB-2019-Dlouha-Mile