MARIA DOYLE KENNEDY (IRSKO) | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

MARIA DOYLE KENNEDY (IRSKO)


Termín: 15.10.2013 20:00 - 15.10.2013 22:00
Místo: MSD

Fanoušci ji znají jako Kateřinu Aragonskou z historického TV seriálu Tudorovci, jako zpěvačku Natálii z kultovního filmu Alana Parkera The Commitments, nebo jako zakládající členku irské kapely Hothouse Flowers, která začínala společně s U2. Maria Doyle Kennedy dnes objíždí svět jako sólistka. Na kytaru ji doprovází manžel Kieran, pokud zrovna není na šňůře v USA s Hothouse Flowers. Její muzika je mrazivá i hřejivá, surová i upřímná, irsky baladicky klidná, stylově mezi The Cure a Patti Smith. Na vystoupení představí své nejnovější album Sign (2012), které je považováno za nejlepší z její dosavadní tvorby a jenž představuje písničkářství zcela mimořádného formátu. "Nemohla bych přežít jediný den bez zpívání," říká Maria. Pouhých sedm koncertů v republice!!

Napsali o ní:

Die Allgemeine Zeitung, Mainz

V některých okamžicích koncertu se jakoby úplně zastavil čas - když Maria v rudém sametovém obleku klečí na kolenou, má zavřené oči, v ruce mikrofon, její manžel Kieran hraje jen na akustickou kytaru a Maria v baladě Dvanáct bílých koní zpívá "Here comes love/and it comes running". V tu chvíli víme, jak má vypadat opravdový živý koncert písničkáře.

Siobhan Long v deníku The Irish Times

Jestli chcete vnímat každý nerv svého těla, otevřít každý pór své kůže, rozehrát všechny struny své fantazie, běžte na koncert Marie Doyle Kennedy. Uvidíte úžasný vybroušený krystal. Ihned zapomenete na mizernou náladu celého světa.

Rhein Zeitung

Hvězda večera MDK prožívá na pódiu své smutné fantazie v obrovské emoční hloubce. Její hlas je plný náruživých vášní, ale jasný a hladivý. Vypadá chvílemi jako dcera Toma Waitse. Manžel Kieran střídá bloudivě klinkavé klávesy s bručivými nálety kytar i rafinovanými efekty na akustické kytaře.


Vstupné: 170,- Kč (předprodej), 200,- Kč (v den konání)

KOMORNÍ SÁL - SEZENÍ U STOLŮ


Zadal: Městský společenský dům v Kolíně